Tuesday, September 25, 2007

..και Θεάματα


Σήμερα θα σας μιλήσω για την αγαπημένη μου εκπομπή στην τηλεόραση, η οποία προβάλλεται από το φανταστικό κανάλι ΣΤΑΡ κάθε Κυριακή στη μία και μισή, δηλαδή την ώρα ακριβώς που ξυπνάμε από το λήθαργο τον οποίο έχει προκαλέσει η σαββατιάτικη κραιπάλη και χρειαζόμαστε ένα πνευματικό ερέθισμα προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσα εγκεφαλικά κύτταρα κάψαμε με τα χθεσινά κοκτεηλάκια και πόσα έχουν μείνει ακόμα ενεργά. Πρόκειται για μία καταπληκτική σειρά για όλη την οικογένεια (αρκεί βέβαια, όλη η οικογένεια να ήπιε αρκετά το προηγούμενο βράδυ) και για τους μικρούς μας φίλους (οι οποίοι, όμως, καλό είναι να μην πίνουν). Όπως καταλάβατε, μιλάω για τη σειρά με τον παπά και την τεράστια φαμίλια του.

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η σειρά με έχει πορώσει έτσι άσχημα και δεν την παλεύω καθόλου Κυριακή μεσημέρι χωρίς να τη δω, μου είναι εντελώς άγνωστος. Ίσως φταίει η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων. Ο παπάς έχει συνολικά πάρα πολλά παιδιά γιατί πριν παντρευτεί την παπαδιά δεν έκανε σεξ με κανέναν και για τίποτα στον κόσμο και αφότου έβαλε την κουλούρα του έδωσε και κατάλαβε. Η παπαδιά δεν είναι και η πρώτη γκόμενα, και όλη η δεξιά της πλευρά έχει αρχίσει να παίρνει την κατιούσα μετά τη γέννηση των διδύμων, αλλά λυχνίας σβησθείσης κτλ, κτλ, αφήστε που, άπαξ και γνώρισε τη γλύκα της σαρκικής συνάφειας ο παπάς, του έγινε έξη φοβερή και τώρα δεν τον σταματά τίποτα. Όλο τους βλέπουμε να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται με γλώσσα προσπαθώντας προφανώς να μας αποδείξουν ότι ο γάμος όχι μόνο δεν σκοτώνει τον έρωτα, αλλά αντίθετα κάνει τον άνθρωπο πιο ερωτύλο από ποτέ. Εγώ, βέβαια, είμαι σίγουρη ότι η παπαδιά πολύ θα ήθελε να σταματήσουν όλα αυτά τα σιρόπια και να την αφήσει επιτέλους ο παπάς να απολαύσει την εμμηνόπαυσή της, την οποία κέρδισε με το σπαθί της και με τόσες γέννες, αλλά δεν την παίρνει να πει τίποτα γιατί θα γίνει της τρελής στο σπίτι.

Τα πολλά παιδιά της οικογένειας του παπά είναι τα εξής: Ο μεγαλύτερος, που είχε στην εφηβεία του μαλλιά καπελάκι και πάντα λαδωμένα και έπαιζε μπάσκετ και είχε μια κοπέλα που ήθελε να τον πηδήξει αλλά αυτός δεν ήθελε γιατί δεν έπρεπε καθόλου πριν το γάμο και μετά αυτή τον χώρισε. Μετά το χωρισμό αυτός πήγε να μείνει στο ίδιο σπίτι με έναν μαυρούλη με τον οποίο δουλεύανε και συγχρόνως σπουδάζανε να γίνουν γιατροί και να βοηθάνε τους άρρωστους ανθρώποι. Εάν αποφοίτησε ο μεγαλύτερος από την ιατρική δεν το ξέρω, γιατί εκείνη την κρίσιμη εποχή άλλαζα χώρες και δεν είχα το νου μου στην ΤιΒΙ, αλλά φαντάζομαι ότι θα τα κατάφερε τελικά, γιατί ήταν πολύ δοσμένος στην επιστήμη του και δεν έκανε σεξ με κανέναν και για τίποτα στον κόσμο, οπότε είχε πολύ ελεύθερο χρόνο για επαναλήψεις. Η πρώτη κόρη του παπά είναι η περίφημη Μαίρη, την οποία ξέρουν και οι πέτρες γιατί είναι η μόνη η οποία πήρε τον πούλο από τη σειρά κυριολεκτικά και μεταφορικά, διότι άρχισε να κάνει σεξ πριν το γάμο, παρά το γεγονός ότι ΟΛΟΙ την είχαν προειδοποιήσει ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται. Η Μαίρη έπαιζε επίσης μπάσκετ, όπως ο αδελφός της, αλλά δεν πήρε από αυτόν και τις υπόλοιπες αρετές γιατί κατάφερε να υποπέσει σε πολλά αμαρτήματα, όπως τα ναρκωτικά, τις μπύρες, τις πιστωτικές κάρτες, τους γκόμενους με κάμπριο αυτοκίνητα και την αυθάδεια προς τους μεγαλυτέρους.

Σε αυτό το σημείο θα σταματήσω να σας μιλάω για την αγαπημένη μου σειρά στην τηλεόραση, γιατί πολλές και επιφανείς προσωπικότητες – ένθερμοι οπαδοί του μπλογκ - με επέπληξαν για το γεγονός ότι τα ποστ μου μοιάζουν με σεντόνια που εκτείνονται σε άπειρες σελίδες του γουόρντ, γεγονός που δεν συνάδει με την εποχή της ταχύτητας και της λακωνικότητας στην οποία ζούμε.

(Συγγνώμη, δηλαδή, αλλά τώρα που το ποστ μοιάζει με κοϊτους ιντερούπτους, το προτιμάτε;)

Στην επόμενη – συντομότατη – καταχώρηση, θα σας μιλήσω για την δεύτερη κόρη του παπά, η οποία είναι άσχημη σαν το χρέος, αλλά ρίχνει όλα τα ωραία γκομενάκια, όπως για παράδειγμα τον Όμορφο αλλά Ανεγκέφαλο Αστυνομικό Υπηρεσίας ™, για τον επόμενο γιό της οικογένειας που λούζει μεν τα μαλλιά του, αλλά είναι πιό βλάκας και από πίθηκο, οπότε τον χώνουν κάτι απίστευτοι τύποι να κάνει διάφορες καραγκιοζιές, καθώς και τη μικρότερη κόρη της οικογένειας, η οποία ήθελε να αρχίσει εξαντλητικό ντέιτινγκ ήδη από τα έντεκα, αλλά της απαγόρευσαν γιατί αυτά τα πράγματα, πρώτον δεν είναι του Θεού και δεύτερον δεν θα της άφηναν χρόνο να μαζεύει το δωμάτιό της.

Ή πάλι, μπορεί να αλλάξω εντελώς γνώμη και να σας μιλήσω για κάτι τελείως διαφορετικό, όπως για παράδειγμα τη φοβερή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον Ιανό, αύριο, 26 Σεπτεμβρίου, και θα έχει θέμα τους μπλόγκερς! Εγώ θα είμαι εκεί και θα με αναγνωρίσετε γιατί θα πίνω χυμό μπανάνα, όπως κάνω πάντα στο εν λόγω καφέ, ξεσηκώνοντας την οργή του γλυκήτατου Άρη, ο οποίος έχει βαρεθεί να λεηλατεί τις μπανανιές της Σταδίου για να με εξυπηρετεί.

Εσείς, θα έρθετε;

4 comments:

kruemelmonster_schreibt said...

Endiaferon to comment gia ton IANO kai tiw bananies tis Stadiou, alla giati eprepe na diavaso post pou eicha xanadiavasei prin apo mines???
I peripou eicha diavasei???

:P

everydaygeorgia said...

Αντί να χαίρεσαι που έχεις και το πρι - βιού, γκρινιάζεις...

Αχάριστη γκόμενα, φτου φτου φτου.

Faedra said...

Ο λιγδιάρης πρώτος γιος αποφοίτησε από την ιατρική και μάλιστα την ίδια μέρα που παντρευόταν ο δεύτερος γιος, γεγονός το οποίο δημιούργησε έντονες διαμάχες και πολλά προβλήματα στην οικογένεια, αλλά -ευτυχώς!- λύθηκε!

Εμένα μου τα είπαν αυτά, γιατί φυσικά δε βλέπω τέτοια πράματα!

kruemelmonster_schreibt said...

τι θα γίνει, κοπελιά, θα γράχουμε τίποτα κανούργιο;;;